Geri Dön
+ servings
Hazırlık 20 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Mücver Malzemeleri Nelerdir?

  • 3 adet kabak
  • 1 bardak mısır unu
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Talimatlar
 

Glutensiz Mücver Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz mücver yapımına kabakları yıkayıp rendeleyerek başlayın.
    Glutensiz Mücver Tarifi
  • Rendelediğiniz kabakları geniş bir kaba alarak üzerine mısır unu, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip ardından malzemeleri iyice karıştırın.
  • Orta ateşte ısıttığınız tavaya bir kaşık sıvı yağ ekleyin.
  • Karışımdan bir kaşık alıp tavaya yerleştirip her iki yönü de kızarıncaya dek pişirin.
  • Servis aşamasında üzerine biraz peynir veya süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
  • Damak tadınıza göre bu karışıma dereotu veya maydanoz da ilave edebilirsiniz.
  • İşte, kolay glutensiz mücver tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?
Yağda kızartılarak hazırlanan bir porsiyonluk mücverde 145 kalori bulunuyor. Ancak glutensiz mücver kalorisi kullandığınız malzemelere göre değişiklik gösterebilir. Yani kızartma yağının miktarı, tarifte kullanılan un ve kabaklar bir porsiyon mücverin kalorisini değiştirebiliyor.
Püf Nokta
Gelelim mücverin püf noktasına! Rendelediğiniz kabakları diğer malzemelerle karıştırmadan önce suyunu iyice sıkmalısınız. Bu sayede daha lezzetli mücverler elde edebilirsiniz.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.