Glutensiz diyet sebebiyle, uzun zaman sonra ansızın kapınızı çalan makarna perilerine artık hayır demek zorunda değilsiniz. Çünkü bu glutensiz makarna tarifine akşam yemeklerinden gece atıştırmalıklarına ve hatta keyifli gün içi sofralarına kadar her öğünde yer vermek isteyeceksiniz.
Glutensiz diyet sürdüren hemen herkes makarnayla arasına mesafe koymakta güçlük çekiyor. Gluten diyetinize zarar verebilecek kaçamaklar ya da bu klasik lezzetten mahrum kalmak arasında seçim yapmaktan sıkıldıysanız, tam da olmanız gereken yerdesiniz. Türlü türlü soslar, farklı tarifler ve sonsuz çeşitlilikte malzeme desteğiyle zenginleşen kolay glutensiz makarna tarifi tüm deneyenlerin kalbini çalıyor! Öyleyse sizi daha fazla bekletmeden, glutensiz makarna tarifine dair tüm merak ettiklerinizi paylaşmaya başlayalım!
Malzemeler
Glutensiz Makarna Malzemeleri Nelerdir?
- 1 paket glutensiz makarna
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 kase beyaz peynir
- 1 su bardağı çeri domates
- 1 tutam kırmızı biber
- 1-2 dal taze kekik
- 1 tutam tuz
- Zeytinyağı
Talimatlar
Glutensiz Makarna Nasıl Yapılır?
- Glutensiz makarna tarifinin ilk püf noktası sebzelerin doğrama stilinde saklı. Patlıcan ve kabakları ince şeritler halinde ve özenle dilimleyin. Böylece hem damağa hem de göze hitap eden bir lezzete ulaşacaksınız.
- Patlıcanları dilimledikten sonra bir süre suda bekleterek acılığını azaltın.
- Izgara tavasına 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kabak ve patlıcanları önlü arkalı pişirin.
- Derin bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya glutensiz makarnayı ekleyin.
- Kabak ve patlıcanı pişirdiğiniz tavaya ortadan ikiye böldüğünüz çeri domatesleri ilave edin.
- Makarnalar istediğiniz yumuşaklık seviyesine ulaştıktan sonra suyunu süzdürün ve pişen sebzelerle beraber ayrı bir tavaya alın.
- Tuz, biraz zeytinyağı ve kırmızı biberi ilave edin.
- Makarna ve sebzeler iyice karıştıktan sonra bir tabağa alın; beyaz peynir ve kekikle lezzetlendirerek servis edin. Afiyet olsun!