Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Makarna Tarifi

Glutensiz Makarna Tarifi

Glutensiz makarna tarifi, glutene duyarlı veya çölyak hastalığı olanlar için mükemmel bir seçenektir. Geleneksel makarna hamurunda bulunan buğday ununun yerine, genellikle pirinç unu, mısır unu veya bezelye unu gibi glutensiz un çeşitleri kullanılır. Bu tarif, glutensiz diyetlerde çeşitlilik ve lezzet arayanlar için büyük bir kolaylık sağlar.

Glutensiz makarna yapımı oldukça basittir ve genellikle normal makarna yapımıyla aynı adımları takip eder. Önceden satın aldığınız glutensiz makarna markasının paketindeki talimatlara göre pişirme süresini ve su miktarını takip etmeniz yeterlidir. Glutensiz makarna, çeşitli soslar, sebzeler ve protein kaynaklarıyla birlikte kullanılarak besleyici ve doyurucu bir öğün haline getirilebilir. Glutensiz makarna, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunarken, aynı zamanda çeşitli besin gereksinimlerini karşılamak için esnek bir platform sunar.

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Makarna Malzemeleri

  • 1 paket glutensiz makarna
  • 1 kabak
  • 1 patlıcan
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 su bardağı çeri domates
  • 1 tutam kırmızı biber
  • 1-2 dal taze kekik
  • 1 tutam tuz
  • Zeytinyağı

Talimatlar
 

  • Glutensiz Makarna Nasıl Yapılır?
  • Patlıcan ve kabakları şeritler halinde dilimleyin, patlıcanların üzerine biraz su serpip acılığını alın.
  • Izgara tavasını ısıtıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin; kabak ve patlıcanı önlü arkalı pişirin.
  • Derin bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya glutensiz makarnayı ekleyin.
  • Kabak ve patlıcanı pişirdiğiniz tavaya ortadan ikiye böldüğünüz çeri domatesleri ilave edin.
  • Makarna yumuşadıktan sonra suyunu süzdürün ve pişen sebzelerle beraber ayrı bir tavaya alın.
  • Tuz, biraz zeytinyağı ve kırmızı biberi ilave edin.

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak: youtube.com/?v=Fni_HyQZmnY

Bir cevap yazın