Glutensiz makarna tarifinin ilk püf noktası sebzelerin doğrama stilinde saklı. Patlıcan ve kabakları ince şeritler halinde ve özenle dilimleyin. Böylece hem damağa hem de göze hitap eden bir lezzete ulaşacaksınız.
Patlıcanları dilimledikten sonra bir süre suda bekleterek acılığını azaltın.
Izgara tavasına 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kabak ve patlıcanları önlü arkalı pişirin.
Derin bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya glutensiz makarnayı ekleyin.
Kabak ve patlıcanı pişirdiğiniz tavaya ortadan ikiye böldüğünüz çeri domatesleri ilave edin.
Makarnalar istediğiniz yumuşaklık seviyesine ulaştıktan sonra suyunu süzdürün ve pişen sebzelerle beraber ayrı bir tavaya alın.
Tuz, biraz zeytinyağı ve kırmızı biberi ilave edin.
Makarna ve sebzeler iyice karıştıktan sonra bir tabağa alın; beyaz peynir ve kekikle lezzetlendirerek servis edin. Afiyet olsun!