Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Kahvaltılık Granola Tarifi

Glutensiz Kahvaltılık Granola Tarifi

Kahvaltıda doyurucu, lezzetli ve glutensiz bir alternatif arıyorsanız, glutensiz kahvaltılık granola tarifi tam size göre! Pratik yapılışı ve damağınızda izi kalacak tadıyla kahvaltı tercihlerinizi şekillendirecek bu tarife bir şans vermeye ne dersiniz?

Glutensiz kahvaltılık granola, her sabah leziz ve doyurucu bir kahvaltı deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Aynı zamanda bu tarifte bulunan glutensiz kahvaltılık granola malzemeleri, bağırsaklarınızı rahatsız etmeyeceği için güne keyifli bir başlangıç yapmanıza olanak tanıyacak. Bu özellikleriyle kahvaltılık granolanın glutensiz tarifler arasında favoriniz olacağını düşünüyoruz. O zaman hiç vakit kaybetmeden glutensiz kahvaltılık granola nasıl yapılır yakından bakalım mı? İşte, kolay glutensiz kahvaltılık granola tarifi! 

Hazırlık 25 dakika
Pişirme 45 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Kahvaltılık Granola Malzemeleri Nelerdir?

  • ½ bardak çiğ karabuğday
  • ½ bardak kinoa
  • 16-22 adet orta boy hurma çekirdekleri çıkarılmış.
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı chia tohumu
  • ½ bardak Hindistan cevizi tozu
  • 3/2 bardak su
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu
  • ½ su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 2 avuç elle parçalanmış ceviz
  • 3 yemek kaşığı kakao tozu

Talimatlar
 

Glutensiz Kahvaltılık Granola Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz kahvaltılık granola yapımı için öncelikle kinoa ve karabuğdayı yıkayın ve 1 saat kadar suda bekletin.
    Glutensiz Kahvaltılık Granola Tarifi
  • Hurmaları, suyu ve vanilya tozunu homojen bir kıvam elde edene kadar blender’dan geçirin.
  • Kinoa ve karabuğdayı süzün ve geniş bir kabın içerisine alın.
  • Kinoa ve karabuğdayın üzerine kakao, chia tohumu ve Hindistan cevizi şekerini ekleyerek karıştırın.
  • Hindistan cevizi tozu ve cevizleri de karışımın üzerine ilave edin.
  • Ardından hurmalı karışımı da ekleyip, tüm malzemeler birbiri içine geçene kadar karıştırın.
  • Fırın tepsisine bir yağlı kağıt yerleştirin ve karışımı tepsiye yayın.
  • 150°C’de ısıttığınız fırında her 15 dakikada bir karıştırarak, 45-50 dakika kadar pişirin.
  • Karışım soğuduktan cam bir saklama kabına alın.
  • Kahvaltılarınızda taze meyvelerle, yoğurt ya da sütle karıştırarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz yaz aylarında dondurmalarınıza bu granolayı ekleyerek ara öğünlerinizi çeşitli hale getirebilirsiniz. Afiyetle!

Notlar

Püf Noktalar

Glutensiz kahvaltılık granola püf noktaları ile çok daha leziz granolalar yapmanız mümkün. Glutensiz granola içerisine damak tadınıza göre kuru meyveler ve kuru yemişler ekleyebilirsiniz. Dilerseniz daha tatlı bir lezzet elde etmek için çikolata parçalarından ya da baldan yardım alabilirsiniz.

Kaç Kalori?

Kahvaltı deneyimlerinizi bu tarifle ayrıcalıklı kılarken glutensiz kahvaltılık granola kalori miktarını öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Glutensiz kahvaltılık granolanın kalorisi tarife ekleyeceğiniz malzemelere göre değişiklik gösteriyor. Ancak bununla birlikte bir porsiyon (30 gram) glutensiz granolanın ortalama olarak 133 kaloriye denk geldiğini söyleyebiliriz.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın