Glutensiz Tarifler, Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Kahvaltılık Granola Tarifi

Glutensiz Kahvaltılık Granola Tarifi

Glutensiz kahvaltılık granola tarifi, enerji dolu bir başlangıç yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Bu besleyici ve doyurucu karışım, çeşitli kuru meyveler, kabak çekirdeği, fındık ve yulaf gibi sağlıklı malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu harika bir lezzettir. Glutensiz granola tarifi, hassasiyeti olan veya glütensiz bir diyet uygulayan kişiler için özellikle önemlidir. Hem pratik hem de kolaylıkla hazırlanabilen bu tarif, kahvaltı sofralarına renk ve lezzet katmanın yanı sıra sağlıklı beslenme alışkanlıklarını da desteklemektedir. Kendi karışımınızı yaparak granolanızı özelleştirebilir ve gününüzü enerjiyle başlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaynak:
http://www.guzelgida.com/single-post/2016/11/20/Choc-Bulk-Granola

Hazırlık 25 dakika
Pişirme 45 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Kahvaltılık Granola Malzemeleri

  • ½ bardak çiğ karabuğday
  • ½ bardak kinoa
  • 16-22 adet orta boy hurma çekirdekleri çıkarılmış.
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı chia tohumu
  • ½ bardak Hindistan cevizi tozu
  • 3/2 bardak su
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu
  • ½ su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 2 avuç elle parçalanmış ceviz
  • 3 yemek kaşığı kakao tozu

Talimatlar
 

Glutensiz Kahvaltılık Granola Nasıl Yapılır?

  • Kinoa ve karabuğdayı yıkayın ve 1 saat kadar suda bekletin.
  • Hurmaları, suyu ve vanilya tozunu homojen bir kıvam elde edene kadar blender’dan geçirin.
  • Kinoa ve karabuğdayı süzün.
  • Geniş bir kapta kinoa, karabuğday, kakao, chia tohumu ve Hindistan cevizi şekerini karıştırın.
  • Hindistan cevizi tozu ve cevizleri ilave edin.
  • Hurmalı karışımı da ekleyip, tüm malzemeler birbiri içine geçene kadar karıştırın.
  • Fırın tepsisine bir yağlı kağıt yerleştirin ve karışımı tepsiye yayın. 150°C’de ısıttığınız fırında her 15 dakikada bir karıştırarak, 45-50 dakika kadar pişirin.
  • Karışım soğuduktan cam bir saklama kabına alın. Kahvaltılarınızda taze meyvelerle, yoğurt ya da sütle karıştırarak tüketebilirsiniz. Afiyetle!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir cevap yazın