Glutensiz pide yapımında öncelikle ılık su ve mayayı karıştırıp mayaya kıvam verin.
Ardından mayaya süt, sıvı yağ ve tuz ekleyin.
Karışımın içine azar azar glutensiz un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamur elinize yapışmadan kulak memesi kıvamına ulaştığında 1 saat kadar dinlenmeye alabilirsiniz.
Hamur dinlenirken pidenin iç harcını hazırlayabilirsiniz.
İç harç için domates, peynir ve biberi ince ince dilimleyin.
Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya bölüp merdaneyle açarak pide şekli verin.
Glutensiz pide püf noktalarından biri pide hamurun açılma tekniği oluyor.
Pide hamurunu çok ince veya çok kalın açmamalısınız.
Bu sayede her tarafı eşit şekilde pişmiş pideler elde edebilirsiniz.
Pideleri fırın tepsisine birbirine yapışmayacak şekilde yerleştirin.
İnce ince dilimlediğiniz domates, peynir ve biberi pidelerin üzerine yayın.
Ardından pidelerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Glutensiz peynirli pidenizde mis gibi tereyağı kokusu almak isterseniz iç harcın üzerine küçük küpler halinde tereyağı yerleştirebilirsiniz.
Fırın tepsisini önceden 180 derecede ısıttığınız fırına sürüp pide hamuru kızarana kadar pişirin.
Glutensiz pidelerinizi fırından çıkardığınız gibi sıcacık bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!