Geri Dön
+ servings
Hazırlık 25 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Pide Malzemeleri Neler?

  • ½ çay bardağı ılık su
  • ½ çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar glutensiz un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tereyağı

Glutensiz Pide İç harcı için

  • Beyaz peynir
  • 1 domates
  • 3-4 yeşil biber
Talimatlar
 

Glutensiz Pide Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz pide yapımında öncelikle ılık su ve mayayı karıştırıp mayaya kıvam verin.
    Glutensiz Pide Tarifi
  • Ardından mayaya süt, sıvı yağ ve tuz ekleyin.
  • Karışımın içine azar azar glutensiz un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamur elinize yapışmadan kulak memesi kıvamına ulaştığında 1 saat kadar dinlenmeye alabilirsiniz.
  • Hamur dinlenirken pidenin iç harcını hazırlayabilirsiniz.
  • İç harç için domates, peynir ve biberi ince ince dilimleyin.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya bölüp merdaneyle açarak pide şekli verin.
  • Glutensiz pide püf noktalarından biri pide hamurun açılma tekniği oluyor.
  • Pide hamurunu çok ince veya çok kalın açmamalısınız.
  • Bu sayede her tarafı eşit şekilde pişmiş pideler elde edebilirsiniz.
  • Pideleri fırın tepsisine birbirine yapışmayacak şekilde yerleştirin.
  • İnce ince dilimlediğiniz domates, peynir ve biberi pidelerin üzerine yayın.
  • Ardından pidelerin üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Glutensiz peynirli pidenizde mis gibi tereyağı kokusu almak isterseniz iç harcın üzerine küçük küpler halinde tereyağı yerleştirebilirsiniz.
  • Fırın tepsisini önceden 180 derecede ısıttığınız fırına sürüp pide hamuru kızarana kadar pişirin.
  • Glutensiz pidelerinizi fırından çıkardığınız gibi sıcacık bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?
Pide yerken kilo hesabı yapmaya çalışıyorsanız sizi aydınlatalım. Büyük boy peynirli pidede 400 kalori bulunuyor. Ancak evde yaptığınız glutensiz pide kalorisi pidelerinizin boyutuna ve içine eklediğiniz malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.