Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Puding Tarifi

Glutensiz Puding Tarifi

Yalnızca adıyla bile kalpleri fethetmeye yeten puding, küçüklüğümüzün en sevilen tatlıları arasında. Hadi gelin, kolay glutensiz puding tarifiyle nostaljik bir yolculuğa çıkalım!

Her çocuğun rüyalarını süsleyen kakaolu puding kaseleri, yıllar geçse bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor. En sevdiğiniz filmi izlerken, yaz akşamlarında balkonda serinlerken veya çocuklarınızla keyifli bir hafta sonu geçirirken pudingin alışılmış tadına ihtiyaç duyabilirsiniz. Neyse ki glutensiz tarifler ile sevdiğiniz tüm tatlara kavuşmanız mümkün. Dilerseniz glutensiz puding püf noktalarını incelemeye başlayarak çocukluğunuzun efsane lezzetini yeniden yapmaya başlayalım!

Hazırlık 10 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Puding Malzemeleri Neler?

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı glutensiz un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Tereyağı

Talimatlar
 

Glutensiz Puding Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz puding yapımında tereyağı dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp ocağa almalısınız.
    Glutensiz Puding Tarifi
  • Bu malzemeleri kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • Puding karışımı kaynamadan önce biraz tereyağı ekleyip iyice eriyene kadar karıştırın ve kaplara boşaltın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına alın.
  • Glutensiz pudingi soğuk olarak servis edip üzerini donmuş kırmızı meyvelerle, fındık veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Kolay glutensiz puding tarifimiz hazır, afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

Puding yerken kalori miktarı aklınıza takılıyorsa hemen aklınızdaki soru işaretlerini giderelim. 100 gram pudingte 119,5 kalori bulunuyor. Ancak glutensiz puding kalorisini kullandığınız malzemelere göre değiştirebilirsiniz. Dilerseniz şeker yerine hurma püresi ekleyebilirsiniz.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu nedenle kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.