Bazıları için bayram sofralarının, bazıları içinse anne eli değmiş lezzetlerin temsilcisi olan revaninin orjinal tarifi maalesef bolca gluten içeriyor. Ancak glutensiz diyetini sürdürmek isteyenler için her daim bir alternatif yaratmak mümkün. Bunun kanıtı niteliğinde olan glutensiz revani tarifimiz, sayfanın devamında!
Bulut gibi kabarmış, şerbetli ama hafif… Hal böyle olunca da tadına doymak mümkün değil. Revani, hiç şüphesiz Türk mutfağının sunduğu en güzel hediyeler arasında yer alıyor. Bu sayfada sizlerle paylaşacağımız kolay glutensiz revani tarifi de glutensiz beslenenleri bu eşsiz lezzetle buluşturmayı vadediyor. Glutensiz tarifler denemek ve sevdiğiniz lezzetleri hayatınıza yeniden dahil etmek bu ara en sevdiğiniz hobiler arasına yerleştiyse, bu tarif pratikliği ve lezzetiyle sizin de kalbinizi çalabilir. E öyleyse, tadı damağınızda kalacak ve tadına her bakanın da beğenisini toplayacak bu tarifi daha yakından keşfetmenizin tam vakti! Adım adım glutensiz revani yapımı tüyolarımız için okumaya devam…
Malzemeler
Glutensiz Revani Malzemeleri Nelerdir?
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı glutensiz irmik
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 paket kabartma tozu
Glutensiz Revani Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Talimatlar
Glutensiz Revani Nasıl Yapılır?
- Hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun; oluşturduğunuz harç yumuşak ve homojen bir kıvama geldiğinde fırın tepsisine boşaltın.
- Önceden ısıttığınız fırında 180°C’de üzeri kızarıncaya kadar (25-30 dakika) pişirin.
- Fırından çıkan keki şerbetiyle buluşturma zamanı!
- Şerbet için gerekli malzemeleri karıştırıp pişirin.
- Glutensiz revaninin püf noktası şerbetin ısısında saklı! Eğer revani soğuduktan sonra şerbet dökecekseniz şerbet sıcak olmalı; revani sıcakken şerbet dökecekseniz de şerbet soğumuş olmalı.
- Şerbetinizi de döktükten sonra revaniniz hazır. Afiyet olsun!