Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Revani Tarifi

Glutensiz Revani Tarifi

Bazıları için bayram sofralarının, bazıları içinse anne eli değmiş lezzetlerin temsilcisi olan revaninin orjinal tarifi maalesef bolca gluten içeriyor. Ancak glutensiz diyetini sürdürmek isteyenler için her daim bir alternatif yaratmak mümkün. Bunun kanıtı niteliğinde olan glutensiz revani tarifimiz, sayfanın devamında!

Bulut gibi kabarmış, şerbetli ama hafif… Hal böyle olunca da tadına doymak mümkün değil. Revani, hiç şüphesiz Türk mutfağının sunduğu en güzel hediyeler arasında yer alıyor. Bu sayfada sizlerle paylaşacağımız kolay glutensiz revani tarifi de glutensiz beslenenleri bu eşsiz lezzetle buluşturmayı vadediyor. Glutensiz tarifler denemek ve sevdiğiniz lezzetleri hayatınıza yeniden dahil etmek bu ara en sevdiğiniz hobiler arasına yerleştiyse, bu tarif pratikliği ve lezzetiyle sizin de kalbinizi çalabilir. E öyleyse, tadı damağınızda kalacak ve tadına her bakanın da beğenisini toplayacak bu tarifi daha yakından keşfetmenizin tam vakti! Adım adım glutensiz revani yapımı tüyolarımız için okumaya devam…

Hazırlık 15 dakika
Pişirme 30 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Revani Malzemeleri Nelerdir?

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı glutensiz irmik
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket kabartma tozu

Glutensiz Revani Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Talimatlar
 

Glutensiz Revani Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun; oluşturduğunuz harç yumuşak ve homojen bir kıvama geldiğinde fırın tepsisine boşaltın.
    Glutensiz Revani Tarifi
  • Önceden ısıttığınız fırında 180°C’de üzeri kızarıncaya kadar (25-30 dakika) pişirin.
  • Fırından çıkan keki şerbetiyle buluşturma zamanı!
  • Şerbet için gerekli malzemeleri karıştırıp pişirin.
  • Glutensiz revaninin püf noktası şerbetin ısısında saklı! Eğer revani soğuduktan sonra şerbet dökecekseniz şerbet sıcak olmalı; revani sıcakken şerbet dökecekseniz de şerbet soğumuş olmalı.
  • Şerbetinizi de döktükten sonra revaniniz hazır. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

Glutensiz revani gibi sürekli bir dilim daha yeme isteği uyandıracak bir tarif söz konusu olduğunda, akıllarda ister istemez kalori hesapları dönmeye başlıyor. Glutensiz revaninin kalorisi kullanılan malzemeler özelinde farklılık göstermekle birlikte tüm şerbetli tatlılar gibi kontrollü tüketimde fayda bulunuyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.