Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Kadayıf Tarifi

Glutensiz Kadayıf Tarifi

Glutensiz diyet geleneksel tatlarla buluşmanıza engel değil. Eğer lezzetli bir kadayıf tarifi hazırlamak istiyor ve “Ah bir de glutensiz olsa!” diyorsanız, tüm bu isteklerinizi karşılayacak bir glutensiz kadayıf tarifi bu sayfanın devamında sizi bekliyor.

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden kadayıf tatlısıyla aranıza giren gluten mesafesini aşmaya hazır mısınız? Özellikle de geleneksel Türk tatlıları söz konusu olduğunda glutensiz beslenme ciddi zorluklara neden olabiliyor. Neyse ki her biri ağız sulandıran alternatiflerle çeşitlenen glutensiz tarifler sayesinde bu zorluklar çok yakında tarihe karışacak gibi görünüyor. 

Kolay glutensiz kadayıf tarifi, yerel lezzetlerle yakınlaşmak ve gününüze lezzet katmak için ideal bir alternatif sunuyor. Eğer çıtır çıtır ve bir o kadar lezzetli kadayıf tatlısıyla ilgili hayaller kurmaya şimdiden başladıysanız, glutensiz kadayıfın püf noktalarını öğrenmek için sizi bir alt satıra alalım!

Hazırlık 10 dakika
Pişirme 20 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Kadayıf Malzemeleri Nelerdir?

  • Yarım paket glutensiz pirinç eriştesi (wai wai)
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz

Glutensiz Kadayıf Şerbeti için

  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Talimatlar
 

Glutensiz Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz kadayıf yapımına pirinç eriştesini yumuşatarak başlamalısınız.
    Glutensiz Kadayıf Tarifi
  • Tencerede 3 bardak kadar su ısıtın, suyun kaynamamasına özen gösterin ve pirinç eriştesini suya alıp yumuşatın.
  • Yumuşayan erişteyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye serin ve her iki ucuna yarım ceviz koyun.
  • Erişteyi ceviz içinde kalacak şekilde sarın.
  • Diğer erişteleri de aynı işlemlerden geçirerek tepsiye dizin.
  • Üzerlerine birer parça tereyağı ekleyerek önceden 220°C’de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için malzemeleri karıştırıp pişirin ve biraz soğumasını bekleyin. Tatlı ve şerbet ılık hale geldiğinde şerbeti dökerek kıtır bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Glutensiz kadayıf tarifiniz yiyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Notlar

Kaç Kalori?

Glutensiz kadayıf tarifinin süslemelerinde de dilediğiniz glutensiz lezzetlere yer verebilirsiniz. Şimdiden bu çıtır lezzetin kalorisi hakkında düşünmeye mi başladınız? Glutensiz kadayıfın kalorisi kullanılan ürünlerin özelliklerine göre farklılık gösterebiliyor. Bununla birlikte tatlının ana maddesi olan pirinç eriştesinin 100 gramında yalnızca 109 kalori bulunuyor. Yani anlayacağınız, glutensiz kadayıf hafif tatlı tarifleri arasına da adını yazdırmayı başarıyor.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.