Glutensiz diyet geleneksel tatlarla buluşmanıza engel değil. Eğer lezzetli bir kadayıf tarifi hazırlamak istiyor ve “Ah bir de glutensiz olsa!” diyorsanız, tüm bu isteklerinizi karşılayacak bir glutensiz kadayıf tarifi bu sayfanın devamında sizi bekliyor.
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden kadayıf tatlısıyla aranıza giren gluten mesafesini aşmaya hazır mısınız? Özellikle de geleneksel Türk tatlıları söz konusu olduğunda glutensiz beslenme ciddi zorluklara neden olabiliyor. Neyse ki her biri ağız sulandıran alternatiflerle çeşitlenen glutensiz tarifler sayesinde bu zorluklar çok yakında tarihe karışacak gibi görünüyor.
Kolay glutensiz kadayıf tarifi, yerel lezzetlerle yakınlaşmak ve gününüze lezzet katmak için ideal bir alternatif sunuyor. Eğer çıtır çıtır ve bir o kadar lezzetli kadayıf tatlısıyla ilgili hayaller kurmaya şimdiden başladıysanız, glutensiz kadayıfın püf noktalarını öğrenmek için sizi bir alt satıra alalım!
Malzemeler
Glutensiz Kadayıf Malzemeleri Nelerdir?
- Yarım paket glutensiz pirinç eriştesi (wai wai)
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz
Glutensiz Kadayıf Şerbeti için
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Talimatlar
Glutensiz Kadayıf Nasıl Yapılır?
- Glutensiz kadayıf yapımına pirinç eriştesini yumuşatarak başlamalısınız.
- Tencerede 3 bardak kadar su ısıtın, suyun kaynamamasına özen gösterin ve pirinç eriştesini suya alıp yumuşatın.
- Yumuşayan erişteyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye serin ve her iki ucuna yarım ceviz koyun.
- Erişteyi ceviz içinde kalacak şekilde sarın.
- Diğer erişteleri de aynı işlemlerden geçirerek tepsiye dizin.
- Üzerlerine birer parça tereyağı ekleyerek önceden 220°C’de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Şerbet için malzemeleri karıştırıp pişirin ve biraz soğumasını bekleyin. Tatlı ve şerbet ılık hale geldiğinde şerbeti dökerek kıtır bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Glutensiz kadayıf tarifiniz yiyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!