Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Kadayıf Tarifi

Glutensiz Kadayıf Tarifi

Glutensiz kadayıf, tatlı bir Türk mutfağı klasiği olan kadayıfın glütensiz bir versiyonudur. Bu tarifte, geleneksel kadayıfın yerini glütensiz tel kadayıf veya pirinç unundan yapılmış kadayıf hamuru alır. İçerisine ceviz veya fındık gibi lezzetli iç malzemeler eklenerek zenginleştirilebilir. Son dokunuş olarak üzerine şerbet dökülerek tatlımız tamamlanır. Glutensiz kadayıf, hassasiyeti olan veya glütensiz bir diyet uygulayan kişiler için harika bir alternatif sunar ve aynı zamanda tatlı severlerin de damaklarını şenlendirir.

Kaynak:
http://glutensizmutfak.blogspot.com.tr/2011/05/glutensiz-kadayif-sarmasi.html

Hazırlık 10 dakika
Pişirme 20 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Kadayıf Malzemeleri

  • ½ paket glutensiz pirinç eriştesi wai wai
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz

Glutensiz Kadayıf Şerbeti için

  • 1 ½ su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Talimatlar
 

Glutensiz Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Tencerede 3 bardak kadar su ısıtın, suyun kaynamamasına özen gösterin ve pirinç eriştesini suya alıp, yumuşatın.
  • Yumuşayan erişteyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye serin ve ucuna iki yarım ceviz koyun. Erişteyi ceviz içinde kalacak şekilde sarın.
  • Diğer erişteleri de aynı işlemlerden geçirerek tepsiye dizin.
  • Üzerlerine birer parça tereyağı ekleyerek önceden 220°C’de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için malzemeleri karıştırıp, pişirin ve biraz ılınmasını bekleyin.
  • Tatlı da şerbet de ılındığında şerbeti dökerek, kıtır bir kıvam elde edebilirsiniz. Glutensiz kadayıf tarifiniz yiyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Notlar

Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak:
http://glutensizmutfak.blogspot.com.tr/2011/05/glutensiz-kadayif-sarmasi.html

Bir cevap yazın