Glutensiz cheesecake, lezzetli ve hafif bir tatlı arayanların favorisi olabilir. Bu tarif, geleneksel cheesecake’in tadını glütensiz bir şekilde deneyimlemek isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Krıtik bir taban yerine, öğütülmüş glütensiz bisküviler veya badem unu kullanılarak yapılabilir. Pürüzsüz ve kremsi peynir dolgusu, vanilya özü ve taze limon suyuyla zenginleştirilir, böylece enfes bir tat ve ferahlatıcı bir aroma elde edilir. Hem glütensiz bir tatlıya olan ihtiyacı karşılamak hem de lezzetli bir cheesecake keyfi yaşamak isteyenler için, bu glutensiz cheesecake tarifi tam bir lezzet şöleni sunar.
Kaynak:
https://www.kevserinmutfagi.com/2-kisilik-pismeyen-cheesecake-tarifi.html
Malzemeler
Glutensiz Cheesecake Malzemeleri
- 6 adet Pronot glutensiz bisküvileri
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 paket labne peyniri
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 avuç dondurulmuş böğürtlen
Talimatlar
Glutensiz Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Pronot glutensiz bisküvileri mikserden geçirip, sütle karıştırın ve eşit olarak paylaştıracak şekilde iki bardağa alın.
- Labne, bal ve limon suyunu karıştırıp, bardaklardaki bisküvilerin üzerine paylaştırın.
- Son olarak dondurulmuş meyvelerle bardakları süsleyin. İki kişi için hazırlayacağınız bu glutensiz cheesecake hem çok lezzetli hem de çok pratik! Afiyetle…
Notlar
Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Kaynak:
https://www.kevserinmutfagi.com/2-kisilik-pismeyen-cheesecake-tarifi.html