Glutensiz Tarifler, Glutensiz Tatlı Tarifleri

Glutensiz Cheesecake Tarifi

Glutensiz Cheesecake Tarifi

Pastane vitrinlerine bakmak ya da tatlı tariflerine denk gelmek dahi iştahınızı mı kabartıyor? Neyse ki glutensiz besleniyor olmanız en sevdiğiniz tatlılardan uzak kalmanızı gerektirmiyor. Sayfanın devamında sürekli yapmak isteyeceğiniz pratiklik ve lezzette, şahane bir glutensiz cheesecake tarifi sizi bekliyor!

En sevdiklerinizle sohbet ederken, keyifli bir film izlerken ya da kendinizi biraz şımartmak istediğinizde aklınıza ilk gelen şey lezzetli bir tatlı oluyorsa, glutensiz cheesecake tarifimizi çok seveceksiniz! Çünkü bu kolay glutensiz cheesecake tarifi  oldukça kısa sürede hazırlanıyor ve aynı zamanda tadı damakta kalacak bir lezzet vadediyor. Üstelik bu özel glutensiz cheesecake kalorisiyle de yüz güldürecek hafif bir tarif olarak öne çıkıyor. Öyleyse sizi daha fazla meraklandırmadan, glutensiz cheesecake yapımının püf noktaları için hep birlikte bir alt satıra doğru ilerleyelim!

Hazırlık 15 dakika
Porsiyon 2 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Cheesecake Tarifi Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 paket labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Glutensiz Cheesecake Tabanı İçin Malzemeler

  • 6 adet Pronot glutensiz bisküvi
  • 1 yemek kaşığı süt

Üzeri İçin

  • 2 avuç dondurulmuş böğürtlen

Talimatlar
 

Glutensiz Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz cheesecake tarifinin yapımına cheesecake tabanını hazırlayarak başlamalısınız. Pronot glutensiz bisküvileri mikserden geçirip sütle karıştırın ve eşit olarak paylaştıracak şekilde iki bardağa alın. İşte cheesecake tabanınız hazır.
    Glutensiz Cheesecake Tarifi
  • Ardından labne, bal ve limon suyunu homojen bir görünüm kazanana kadar karıştırın ve bardaklardaki bisküvilerin üzerine paylaştırın.
  • Son olarak dondurulmuş meyvelerle bardakları süsleyin.
  • İki kişi için hazırlayacağınız bu glutensiz cheesecake hem çok lezzetli hem de çok pratik!

Notlar

Glutensiz cheesecake’i hemen tüketebilir ya da buzdolabında birkaç saat dinlendirerek servis edebilirsiniz. Birbirinden lezzetli glutensiz tarifler için keşfe devam etmeyi unutmayın. Afiyet olsun!
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Bir yanıt yazın