Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek Tarifi
05
Mar
Pirinç yufkasından yapılan glutensiz börek, geleneksel lezzetiyle sağlıklı bir alternatif sunar. Bu tarifte, glutensiz pirinç unu ve nişasta kullanılarak hazırlanan ince yufkalar, iç harcıyla birleşerek lezzetli bir börek elde edilir. İç harcında peynir, ıspanak, patates veya kıyma gibi çeşitli malzemeler tercih edilebilir. Pirinç yufkası, hafif ve kıtır bir dokuya sahiptir ve böreğin iç harcıyla mükemmel bir uyum sağlar. Glutensiz börek, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel davetlerde sunabileceğiniz lezzetli bir seçenektir. Sağlıklı ve besleyici özellikleriyle dikkat çeken bu börek tarifi, glutensiz beslenenlerin favori atıştırmalıklarından biri olabilir.
Malzemeler
Glutensiz Yufka Malzemeleri Nelerdir?
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 su bardağı pirinç unu
- 2 çay kaşığı ksantan sakızı (doğal bir kıvam artırıcı)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 Aldığı kadar su
Talimatlar
- Glutensiz Yufka Nasıl Yapılır?

- Glutensiz yufka yapımına kuru malzemeleri bir kap içerisinde karıştırarak başlayın.
- Glutensiz un, pirinç unu, ksantan sakızı ve tuzu harmanlayıp karışımın ortasını açarak içerisine bir yumurtayı ve bir kaşık sirkeyi ilave ederek yoğurun.
- Bu aşamada karışıma kontrollü olarak su ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurunuz istediğiniz kıvama ulaştığında üzerini örterek 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamuru rulo haline getirerek üç ayrı parçayı ayırarak tek tek açın.
- Yufka açma işlemi sırasında yufkaların altına ve üstüne glutensiz un ve nişasta serperek hamurun yapışmasına engel olabilirsiniz.
Notlar
Bu tarifle hedeflediğiniz büyüklüğe göre üç ya da dört adet glutensiz yufka
hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız glutensiz yufkaların kalorisi kullanılan malzemelerin
çeşidi, oranı ve markası özelinde farklılık gösterebilir. Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma
riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen
kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya,
instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında
“glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız glutensiz yufkaların kalorisi kullanılan malzemelerin
çeşidi, oranı ve markası özelinde farklılık gösterebilir. Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten bulaşığının glutensiz bir ürüne yapışma
riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen
kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya,
instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında
“glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.