Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Yufka Tarifi

Glutensiz Yufka Tarifi

Bir yanda börekler, gözlemeler, çıtır çıtır yufkalı tarifler; öte yanda gluten hassasiyeti… Eğer aklınızda sıralanan bu lezzetlerden gluten nedeniyle kaçınıyorsanız, glutensiz yufka tarifimiz tam sizlik!

Geleneksel Türk mutfağı hamur işi türevleri konusunda oldukça iddialı. Hatta öyle ki kahvaltılardan misafir sunumlarına ve akşam sofralarına kadar hemen her öğünde ve anda hamur işi tarifleri karşımıza çıkıyor. İşte glutensiz tarifler tam da bu noktada gluten hassasiyeti olanlar için kurtarıcı rolü üstleniyor. Hem gluten diyetinize uyacak hem de birbirinden lezzetli tariflere imza atmanızı sağlayacak glutensiz yufkanın püf noktaları, işte burada!

Hazırlık 30 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Lavaş Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 su bardağı glutensiz un (Pirinç unu, mısır unu, ve kahverengi pirinç unu vb.)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Talimatlar
 

Glutensiz Lavaş Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz unu büyük bir kaseye alın.
    Glutensiz Lavaş Tarifi
  • Üzerine tüm malzemeleri ilave edin.
  • Ilık suyu yavaşça un karışımına ekleyin.
  • Zeytinyağını karışıma ilave edin ve tüm malzemeleri tıpkı glutensiz pide tarifinde olduğu gibi yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın.
  • Tüm malzemeler homojen bir kıvam aldığında elde ettiğiniz karışımdaki hava kabarcıklarını engellemek için hamuru tezgaha alın ve hafifçe un serperek yoğurmaya başlayın. Ne kadar iyi yoğurursanız hamurunuz o kadar sorunsuz şekilde pişecek ve yumuşak olacak.
  • Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamur 30 dakikanın sonunda elastik bir yapıya sahip olmalı. Bu elastik kıvamı hamurun pişmeye hazır olduğunun işareti olarak kabul edebilirsiniz.
  • Pişirme adımına geçmeden önce hamuru eşit parçalara bölün ve her parçayı un serpilmiş tezgah üzerinde oklava yardımıyla açın. İnce bir lavaş elde etmeye çalışın.
  • Her bir hamur parçasını açtıktan sonra aralarına un serperek pişirmek için kenara ayırın.
  • Lavaşları pişirmeden önce tavanızı iyice ısıtın. Açtığınız lavaşları sıcak tavaya yerleştirin.
  • Hamurun her iki tarafını da güzelce kızarana kadar pişirin. Dilerseniz pişirdikten sonra üzerine bir miktar tereyağı sürebilirsiniz.

Notlar

İşte glutensiz lavaşlarınız hazır! Lavaşları damak tadınıza göre çeşitli malzemelerle hazırlayabilir ya da soslar eşliğinde servis edebilirsiniz. Bu pratik glutensiz lavaş tarifi, özel diyet ihtiyaçlarınıza uygun bir alternatif sunarken lezzetten de ödün vermemenizi sağlayacak. Şimdiden afiyet olsun!
Glutensiz lavaş tarifi oldukça kolay değil mi? Dilerseniz glutensiz öğünlerinizi çeşitlendirmek için glutensiz mantı tarifimize de göz atabilirsiniz. Yeni glutensiz tarif denemelerinizde şimdiden bol şanslar dileriz!

Bir yanıt yazın