Malzemelerinizi hazırladıysanız ilk adım olarak sebzeleri iri iri doğrayın. Tercihe bağlı olarak kabak ve havucu rendelemeyi de tercih edebilirsiniz.
Ardından tereyağını eriterek glutensiz unla kısık ateşte kavurmaya başlayın.
Unun rengi hafif koyulaştığında domates salçasını ekleyerek kavurmayı sürdürün.
Glutnsiz un, yağ ve salça karışımını kavrulduktan sonra sebzeleri karışıma ilave edin.
Tüm malzemeleri ekledikten sonra tavuk suyunu da karışıma ilave ederek sebzelerin tümü yumuşak bir kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
Sebzeler yumuşadığında istediğiniz baharatları ekleyerek pişirme işlemini sonlandırabilirsiniz.
Pişme sonrası ayrıca, glutensiz sebze çorbasına blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam kazandırabilirsiniz.
Glutensiz sebze çorbasını sıcak servis etmelisiniz.