Geri Dön
+ servings
Hazırlık 15 dakika
Pişirme 20 dakika
Porsiyon 4 kişi
Malzemeler
  

Glutensiz Elmalı Kurabiye Malzemeleri Neler?

Glutensiz Elmalı Kurabiye Hamuru için:

  • Yarım paket margarin
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 ½ kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar mısır nişastası

Glutensiz Elmalı Kurabiye İç Harcı için:

  • 3-4 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındık ya da ceviz
Talimatlar
 

Glutensiz Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz elmalı kurabiye yapımı için öncelikle elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
    Glutensiz Elmalı Kurabiye Tarifi
  • Rendelediğiniz elmaları bir tavaya alın suyunu çekene kadar pişirin.
  • Elmalar suyunu çekince şeker ekleyip, karıştırın. Tarçın ve fındık veya ceviz ekleyip, soğumaya bırakın ve hamuru hazırlamaya koyulun.
  • Margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve yoğurdu geniş bir kapta karıştırın. Hamurunuzun kıvamına göre (kulak memesi kıvamına kadar) mısır nişastası ekleyin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ve merdane yardımıyla hamuru biraz açın.
  • Ardından açtığınız hamurun ortalarına elmalı harçtan doldurun ve kapatın.
  • Kurabiyeleri 180°C’de ısıttığınız fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Glutensiz elmalı kurabiyelerinizi hafifçe pudra şekeri serperek, ılık olarak servis edebilirsiniz. Kolay glutensiz elmalı kurabiye tarifi işte bu kadar. Şimdiden afiyet olsun!

Notlar

Püf Noktalar
Glutensiz elmalı kurabiye püf noktalarını merak ediyorsunuz diye düşünüyoruz. Elmalı kurabiyelerinin daha yumuşak olması için fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz. Ayrıca fırından çıkardığınız kurabiyeler ılımaya başlayınca üzerini örterek daha yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayabilirsiniz.
Kaç Kalori?
Dilerseniz size glutensiz elmalı kurabiye kalorisi bilgisi vermeden bitirmeyelim. Glutensiz elmalı kurabiyenin kalorisi kullanılan malzemelere ve boyutuna göre de değişiyor. Ancak 1 adet elmalı kurabiyenin büyüklüğüne göre 78-160 kalori arasında olduğunu söyleyebiliriz.
Not: Çapraz kontaminasyon/bulaşma, gluten kalıntısının glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.