Glutensiz aşure yapımı için öncelikle nohut, kuru fasulye, karabuğday ve pirinci iyice yıkayın.
Ardından 12 saatte bir suyunu değiştirerek, 48 saat boyunca suda bekletin.
Nohut ve fasulyeyi bir yerde, kara buğday ve pirinci ayrı bir yerde haşlayın.
Haşladığınız bakliyatların suyunu süzün ve tüm bu malzemeleri geniş bir tencerenin içerisine alın.
Tencerenin içerisine suyu ve şekeri ilave edin. Bu aşamada şekerin oranını damak zevkinize göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
Ardından kuru meyveleri küçük boyutlar halinde dilimleyerek tencereye ekleyin.
Pişirmeye başladığınız aşureye sütü, portakal rendesini ve çubuk tarçını ilave ederek bir süre daha pişirmeye devam edin.
Ortalama 30 dakikanın sonunda glutensiz aşureleriniz yemek için hazır olacak.
Sıcak şekilde kaplara alacağınız aşureleri kuru yemiş, meyve ve tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz. İşte kolay glutensiz aşure tarifi bu kadar! Şimdiden afiyet olsun.