Glutensiz Tatlı Tarifleri

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 yumurta
1 su bardağı mısır irmiği ya da mısır unu
1 su bardağı glutensiz un
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için bol sıvı yağ

İç harcı için:
150 gr. kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça (ev yapımı olabilir)
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı ceviz içi
2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı pirincin üzerine su ekleyip, iyice yumuşayana kadar haşlayın. Mısır ununu/ irmiğini ilave edip karıştırın. Yumurta, baharat ve tuzu ekleyin. Glutensiz unu da ekleyerek karışımı yoğurun. Hamuru 1 saat kadar dinlendirin.

Kıyma ve soğanı kavurun. Salça, baharat ve tuz ekleyip, kavurduktan sonra soğumaya alın. Dinlendirdiğiniz hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp, içine kıymalı harçtan doldurun ve hamuru kapatın. Derin bir kızartma tenceresinde yağ kızdırın ve glutensiz içli köfteleri kızartın. Köftelerin her yönü altın rengine döndüğünde yağdan alıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.tarifyurdu.net/glutensiz-icli-kofte/
Malzemeler:
1/2 bardak çiğ karabuğday
1/2 bardak kinoa
16-22 adet orta boy hurma (çekirdekleri çıkarılmış).
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
1,5 yemek kaşığı chia tohumu
1/2 bardak Hindistan cevizi tozu
3/2 bardak su
1 çay kaşığı vanilya tozu
1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz
2 avuç elle parçalanmış ceviz
3 yemek kaşığı kakao tozu

Kinoa ve karabuğdayı yıkayın ve 1 saat kadar suda bekletin. Hurmaları, suyu ve vanilya tozunu homojen bir kıvam elde edene kadar blender’dan geçirin. Kinoa ve karabuğdayı süzün. Geniş bir kapta kinoa, karabuğday, kakao, chia tohumu ve Hindistan cevizi şekerini karıştırın. Hindistan cevizi tozu ve cevizleri ilave edin. Hurmalı karışımı da ekleyip, tüm malzemeler birbiri içine geçene kadar karıştırın. Fırın tepsisine bir yağlı kağıt yerleştirin ve karışımı tepsiye yayın. 150°C’de ısıttığınız fırında her 15 dakikada bir karıştırarak, 45-50 dakika kadar pişirin. Karışım soğuduktan cam bir saklama kabına alın. Kahvaltılarınızda taze meyvelerle, yoğurt ya da sütle karıştırarak tüketebilirsiniz. Afiyetle!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.guzelgida.com/single-post/2016/11/20/Choc-Bulk-Granola
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
1 su bardağı glutensiz un
1 çorba kaşığı mısır unu

Tüm malzemeleri geniş bir kavanoz içine alıp, kapağını kapatarak çalkalayın. Boza kıvamına gelen karışımı, ısıtıp yağladığınız krep tavasına dökün. Krepin her iki yönünü de eşit şekilde pişirin. Glutensiz krepi yerken içine güvenilir malzemelerle hazırladığınız reçelleri doldurabilir ya da peynir, zeytin gibi kahvaltılıklarla tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.nefisyemektarifleri.com/glutensiz-krep/
Malzemeler:
1 paket glutensiz makarna
1 kabak
1 patlıcan
1 kase beyaz peynir
1 su bardağı çeri domates
1 tutam kırmızı biber
1-2 dal taze kekik
1 tutam tuz
Zeytinyağı

Patlıcan ve kabakları şeritler halinde dilimleyin, patlıcanların üzerine biraz su serpip acılığını alın. Izgara tavasını ısıtıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin; kabak ve patlıcanı önlü arkalı pişirin. Derin bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya glutensiz makarnayı ekleyin. Kabak ve patlıcanı pişirdiğiniz tavaya ortadan ikiye böldüğünüz çeri domatesleri ilave edin. Makarna yumuşadıktan sonra suyunu süzdürün ve pişen sebzelerle beraber ayrı bir tavaya alın. Tuz, biraz zeytinyağı ve kırmızı biberi ilave edin. Makarna ve sebzeler iyice karıştıktan sonra bir tabağa alın; beyaz peynir ve kekikle lezzetlendirerek servis edin. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=Fni_HyQZmnY
Malzemeler:
3 ½ su bardağı (500 gr.) glutensiz un
3/4 su bardağı pirinç unu
2 yumurta
Biraz ılık su
Bir tutam tuz

İç harcı için:
200 gr. kıyma
1 kuru soğan
İnce doğranmış maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz

Servis için:
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Salça (ev yapımı olabilir)
Pul biber, kekik, nane

Öncelikle iç harcı için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Glutensiz unu ve pirinç ununu karıştırıp, bir bardak kadar ayırın. Geniş bir kapta kalan unun ortasını açın, yumurtaları kırıp, tuzu ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğururken, yavaş yavaş su ekleyin. Elde ettiğiniz hamuru 4 parçaya ayırın; ayırdığınız parçaları yuvarlak bir şekle getirin ve elinizle genişletin. Ardından merdane ile nazikçe açın. Glutensiz mantı hamurunun normal hamurdan daha hassas olduğunu unutmamalısınız. Hamuru açarken ayırdığınız bir bardak unla yapışmasını engelleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz mantı yufkasını bıçakla uzun şeritlere ayırın ve ufak dikdörtgenler elde edin. Her bir dikdörtgen kutuya iç harcı ekleyin ve kenarlarından tutup birleştirerek kapatın.

Derin bir tencerede su kaynatın. İçine bir tutam tuz atıp, mantıları haşlayın. Mantılar su yüzeyine çıktığında altını kapatabilirsiniz. Pişen mantıların suyunu süzüp sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kavurduğunuz salçayı ilave edin; dilediğiniz baharatları serperek sıcak olarak servis edin. Afiyetle!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://www.otizmdunyasi.com/glutensiz-manti/
http://glutensizmutfak.blogspot.com.tr/2011/05/glutensiz-manti.html
Malzemeler:
3 kabak
1 bardak mısır unu
3 yumurta
Tuz, karabiber

Kabakları rendeleyin. Geniş bir kaba alarak, mısır unu, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. Orta ateşte ısıttığınız tavaya bir kaşık sıvı yağ ekleyin. Karışımdan da bir kaşık alıp tavaya yerleştirin ve her iki yönü de kızarıncaya dek pişirin. Servis aşamasında üzerine biraz peynir ve yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/glutensiz-mucver-pembenar-detay-diyettarifleri-1875184/
Malzemeler:
1/2 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar glutensiz un
1 yumurtanın sarısı
Tereyağı

İç harcı için:
Beyaz peynir
1 domates
3-4 yeşil biber

Ilık su ve mayayı karıştırıp, mayaya kıvam verin. Süt, sıvı yağ ve tuzla sıvı hale getirdiğiniz mayayı bir araya getirin. Karışımın içine azar azar glutensiz unu ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 1 saat kadar dinlenmeye alın.

Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya bölün ve merdane ile açarak şekil verin. Fırın tepsisine yerleştirin. İnce ince dilimlediğiniz domates, peynir ve biberi hamurun üzerine yayın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Glutensiz peynirli pidenizde mis gibi tereyağı kokusu almak isterseniz iç harcın üzerine küçük küpler halinde tereyağı yerleştirebilirsiniz. Fırın tepsisini önceden 180°C’de ısıttığınız fırına sürü ve pide hamuru kızarana kadar pişirin. Glutensiz pidelerinizi sıcacık tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.senemileglutensiz.com/glutensiz-pide-tarifim/
Malzemeler:
2 bardak glutensiz un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
20 gr. yaş maya

Üstü için:
Salça (ev yapımı olabilir), mozarella, biber, mantar, zeytin, kekik, beyaz peynir.

Hamur için gerekli malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp yoğurun. 10 dakika kadar dinlendirin. Hamuru tepsi üzerine yerleştirerek, tepsinin ebadına ve sevdiğiniz hamur kalınlığına göre genişletin. 30-45 dakika dinlendirip salçayı ılık suyla inceltin ve hamurun üzerine yayın. Üzerine malzemeleri yerleştirin ve 200°C’de ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Glutensiz pizzayı soğutmadan servis edebilirsiniz.

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/glutensiz-pizza-pembenar-detay-diyettarifleri-1885863/
Malzemeler
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
1 ½ yemek kaşığı glutensiz un
1 orta boy havuç
1 orta boy kabak
15 taze fasulye
1 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı ev yapımı tavuk suyu
Tuz, karabiber, toz nane

Sebzeleri iri iri dilimleyin. Tereyağını eritip, glutensiz unu kavurun. Domates salçasını ve sebzeleri ilave edin. Son olarak tavuk suyunu da katıp, sebzeleri haşlayın. Sebzeler yumuşayınca blender’dan geçirin, baharatı ekleyip, kaynatın. Çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Glutensiz çorba tariflerinize bir yenisini ekleyen sebze çorbasını keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.tumayinmutfagi.com/2015/03/02/glutensiz-sebze-corbasi/
Malzemeler:
4 kuru soğan
3 kırmızı biber
4 yeşil biber
2 adet domates
1 kase nohut
1 kase kuru fasulye
1 su bardağı kırmızı mercimek
Pirinç unu
Domates salçası
Kuru nane
Karabiber
Kaya tuzu

Nohut ve fasulyeleri 48 saat boyunca suda bekletin ve 12 saatte bir suyunu değiştirin; bekleme süresinin sonunda haşlayın. Kırmızı mercimeği yıkayıp, biraz suyla haşlayın. Nohut, fasulye ve kırmızı mercimeği bir araya getirin, kaya tuzu ekleyerek karıştırın. Sebzeleri mikserden geçirip, karışıma ekleyin. Karışım koyu bir kıvam alana kadar pirinç unu ilave edin. Küçük parçalara bölerek temiz bir bezin üstüne serin. Bu şekilde 3 gün kurutun.

Kuruttuğunuz malzemeyi robottan geçirip un haline getirin ve üç gün daha un halinde kurutun. Son kurutma işlemi, tarhananın uzun süre bozulmamasını sağlayacak. Glutensiz tarhananız hazır. Dilediğiniz zaman su ya da sütle seyreltip, çorbasını yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://ekemis.com/glutensiz-kazeinsiz-tarhana/
Malzemeler:
500 g. glutensiz ekmek karışımı
5 gr instant maya
1 kuru soğan
Maydanoz
Reyhan
1 su bardağı ceviz
10 kuru domates
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Şeker
2 su bardağı ılık su
Ceviz

Ekmek karışımını, kuru mayayı ve suyu karıştırın. Hamurun ortasını açıp, yumurta ve sıvı yağı ekleyin. Kuru soğanı rendeleyin, yeşillikleri ve kuru domatesleri doğrayın. Cevizleri öğütün ve tüm malzemeleri hamur karışımı ile bir araya getirin. Elde ettiğiniz hamuru iki büyük parçaya ayırın ve elinizle dilediğiniz gibi şekil verin. 2 saat dinlendirin. Fırın tepsisine alıp, üzerini biraz su ile nemlendirin ve 180°C’de 45 dakika boyunca pişirin. Glutensiz hamur işleri tariflerinize zenginlik katacak bu mis kokulu cevizli ekmeği, günün her öğününde tüketebilirsiniz. Peynirle çok yakıştığını da hatırlatalım. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://onedio.com/haber/karbonhidrat-nirvanasina-sizi-glutensiz-ulastiracak-glutensiz-hamur-isleri-735714
Malzemeler:
· 2 su bardağı glutensiz un (mısır unu, pirinç unu, nohut unu ya da glutensiz un karışımı gibi seçenekler tercih edilebilir).
· 1 çay kaşığı tuz
· 3 tatlı kaşığı yaş maya
· 2 yemek kaşığı sıvı yağ
· 2¼ bardak ılık su

Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserden geçirin. Hamura elinizle şekil verip, yağladığınız ekmek tavasına ya da kek kalıbına yerleştirin. 30 dakika kadar bekleterek, hacim kazanmasını sağlayın. Dinlendirdiğiniz hamuru, önceden 200°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin ve üstü kızarana kadar, 20-25 dakika pişirin. Ekmeğiniz ılınınca dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.sinangil.com.tr/sinangilden-glutensiz-ekmek-tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı pirinç unu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta

Yumurta, şeker, tuz ve sütü çırpın. Sıvı yağ ilave edin. Ayrı bir yerde pirinç unu, mısır unu ve kabartma tozunu karıştırıp sıvı karışıma ekleyin. Tüm malzemeler birbiri içine geçene kadar karıştırıp, önceden ısıttığınız 220°C'lik fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Glutensiz mısır ekmeği, yöresel lezzetlerden vazgeçmeden glutensiz beslenmek isteyenler için harika bir seçim. Üstelik çok da pratik! Şimdiden afiyet olsun.

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://www.egeglutensiz.com/glutensiz-misir-ekmegi-tarifi
Malzemeler:
1 ½ su bardağı glutensiz un
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta beyazı
1/4 su bardağı yoğurt
1’er fiske tuz ve karbonat
1 yumurta sarısı
Susam

Börek içi:
200 g. peynir
½ demet maydanoz

Un, tuz ve karbonatı derin bir kapta karıştırın. Yumurta beyazı, yoğurt ve tereyağını ekleyin. Pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Merdane yardımı ile her bir parçayı ince bir yufka haline getirin. Yufkayı açarken tezgaha glutensiz un dökerek yapışmayı engelleyebilirsiniz. Börek iç malzemesini yerleştirin. Ardından böreği sarıp, fırın tepsisine dizin. Bir fırça yardımı ile üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin. Sadece 10 dakika sonra glutensiz börekleriniz hazır; afiyetle!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://glutenfreakchef.blogspot.com.tr/2014/01/glutensiz-peynirli-borek.html
Malzemeler:
3 su bardağı glutensiz un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
Beyaz peynir
Maydanoz

Glutensiz un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip, yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru parçalara ayırıp, içerlerini beyaz peynir ve maydanozla hazırladığınız harçla doldurup kapatın; yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin; 30-35 dakika sonra glutensiz poğaçalarınız hazır. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://www.egeglutensiz.com/glutensiz-mayasiz-pogaca-tarifi
Malzemeler:
1 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı glutensiz un
Sıvı yağ

İç harcı için:
Beyaz peynir
Maydanoz

Sıvı malzemeleri karıştırıp, glutensiz unu ve karbonatı ilave edin. Hamuru iyice yoğurup, 5 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru ufak bezelere ayırarak merdane yardımı ile açın. Bu esnada tezgahın üzerine glutensiz un ekleyerek yapışmayı engelleyebilirsiniz. İncelttiğiniz hamuru keserek, üçgen parçalar elde edin.

Beyaz peynir ve maydanozla hazırladığınız iç harcı elde ettiğiniz yufkanın kalın kenarına yayın ve uca doğru sarın. Sardığınız yufkanın ucunu yapışması için suyla ıslatın. Kızartma tavasında yağ kızdırın ve hazırladığınız börekleri her yönü altın rengini alana kadar kızartın. Glutensiz sigara böreğinizi çay yanında servis edebilir, akşam yemeğinde ara sıcak olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.nefisyemektarifleri.com/glutensiz-sigara-boregi-ev-yapimi/
Malzemeler:
2 su bardağı glutensiz un
1 su bardağı ılık su
5 gr instant kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı susam

Mayayı ılık süt ile çözdürün, margarini ocakta eritin. Glutensiz unu, mayayı, toz şeker ve margarini bir arada yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Hamurun üstünü temiz bir bezle örterek 15 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan ufak bezeler koparıp, elinizle rulo yapın. Rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Simitleri önce ılık suya, ardından susama batırın ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisi üzerine yerleştirin. 1 saat boyunca bu şekilde beklettikten sonra, önceden ısıttığınız 200°C’lik fırında 10-15 dakika pişirin. Glutensiz simitleriniz hazır. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak: https://onedio.com/haber/karbonhidrat-nirvanasina-sizi-glutensiz-ulastiracak-glutensiz-hamur-isleri-735714
Malzemeler:
8 çorba kaşığı glutensiz un
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
1 tutam kabartma tozu
1 tutam tuz
Biraz susam

Susam ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun; ceviz büyüklüğünde şekiller verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirerek, kurabiyeleri tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını, bir fırça yardımıyla kurabiyelere sürün ve üzerlerine susam serpin. 180°C’lik fırında 25 dakika kadar pişirin. Glutensiz tuzlu kurabiyeleri sıcak servis edebilir, yanına kahvaltılık lezzetler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://migrostv.migros.com.tr/glutensiz-tuzlu-kurabiye-2/
Malzemeler:
3-4 su bardağı glutensiz un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta
1 paket margarin (240 gr)
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1/2 su bardağı kuru domates
Biraz kekik

Glutensiz un, margarin, tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve kabartma tozunu mikser ile karıştırıp, yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ufak parçalar koparıp, elinizle genişletin ve arasına siyah zeytin, kuru domates ekleyip, kekik serpin ve kapatın. Her bir parça için aynı işlemi uygulayarak, poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serperek 180°C’de ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Glutensiz unla hazırladığınız bu enfes poğaçalar, deneyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://migrostv.migros.com.tr/glutensiz-peynirli-pogaca/
Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
10 pirinç yufkası
1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için:
2 su bardağı beyaz peynir
Kekik

Yumurta ve yoğurdu iyice karıştırın. Pirinç yufkasını 30 saniye suda bekletip, yumuşatın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve bir yufkayı fırın tepsisine yerleştirin. Her biri üzerine yoğurtlu karışımdan sürerek, 5 kat yufka dizin. Beyaz peynir ve kekikli iç harcı 5. katın üzerine yayın. Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde harcın üzerine dizin. Son katın üzerine de yoğurtlu karışımı sürün ve 180°C’de ısıttığınız fırına sürün. 10-15 dakika içinde böreğiniz hazır. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/pirinc-yufkasindan-glutensiz-borek
Malzemeler:
Yarım paket margarin
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 ½ kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Aldığı kadar mısır nişastası

İç harcı için:
3-4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı fındık öğütülmüş

Elmaları rendeleyin ve bir tavada suyunu çekene kadar pişirin. Elmalar suyunu çekince şeker ekleyip, karıştırın. Tarçın ve fındık ekleyip, soğumaya bırakın ve hamuru hazırlamaya koyulun.

Margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve yoğurdu geniş bir kapta karıştırın. Hamurunuzun kıvamına göre (kulak memesi kıvamına kadar) mısır nişastası ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, ortalarına elmalı harçtan doldurun ve kapatın; 180°C’de ısıttığınız fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Glutensiz elmalı kurabiyelerinizi hafifçe pudra şekeri serperek, ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.colyakankara.org.tr/yemek-tarifleri/elmali-kurabiye
Malzemeler: 1 çay kaşığı karbonat
3/4 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1,5 su bardağı pirinç unu (Badem unu, glutensiz un, Hindistan cevizi unu tercih edebilirsiniz).
2 yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/3 su bardağı kakao
1 tutam tuz
1,5 su bardağı çikolata

Çikolatanın yarısını benmari usulü eritin; kalan yarısını ufak parçalara ayırın. Bir kapta yumurta, yağ, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın; erittiğiniz karışımı ekleyin. Başka bir yerde glutensiz un, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın çikolatalı karışımla bir araya getirin. Malzemelerin iyice birbirine karışmasını sağladıktan sonra çikolata parçalarını da karışıma ekleyin. Hamurun çok yumuşaması halinde buzlukta 15 dakika kadar bekletebilirsiniz. Çikolatalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve önceden 180°C’de ısıttığınız fırına sürün. 10 dakika pişirin. Ilınmasını bekledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.damyskitchen.com/2014/12/glutensiz-cikolatal-kurabiye-gluten.html
Malzemeler:
3 su bardağı glutensiz un
1 paket margarin
3 kahvesi fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Glutensiz un, toz şeker ve margarini iyice karıştırıp yoğurun. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Hamur, kulak memesi kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde şekiller vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Dilerseniz üzerlerine birer parça badem ekleyebilirsiniz. 180°C’de ısıttığınız fırına sürün ve 15 dakika pişirin. Glutensiz un kurabiyesini sıcak ya da ılık olarak servis edebilir; çay, kahve eşliğinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://www.sadekurabiye.com/glutensiz-un-kurabiyesi-tarifi.html
Malzemeler:
6-7 havuç
3 yumurta
1 paket vanilya
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 ½ su bardağı glutensiz un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Ceviz

Havuçları ince ince rendeleyin. Yumurta, vanilya, sıvı yağ, süt ve şekeri çırpın. Ardından glutensiz un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, ceviz, karbonat, tuz, ve tarçını ekleyin. Rendelenmiş havuçları da ilave ederek tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Karışımı kek kalıbına alın ve 180°C’de ısıttığınız fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Glutensiz havuçlu kek ile kendinize leziz bir çay keyfi yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.senemileglutensiz.com/glutensiz-havuclu-kek/
Malzemeler:
2 su bardağı glutensiz un
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 ½ su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şeker ve yumurtaları krema kıvamı alana kadar karıştırıp yağ, süt ve kakaoyu ilave edin. Mikserden geçirin. Karışımdan bir bardak kenara ayırın. Kalan karışıma un, kabartma tozu, vanilya ekleyerek, karıştırmaya devam edin. Malzemeler tamamen karışınca yağladığınız kek kalıbına alın. Önceden ısıttığınız 180°C’lik fırına sürün ve 30 dakika pişirin. Keki hafif ılınınca kabından çıkarıp, üzerine yapım aşamasında ayırdığınız kakaolu sosu dökün ve dilimleyerek servis edin. Glutensiz ıslak kek, mutfağınızın en sevilen tariflerinden biri olacak. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://glutensizmutfak.com/glutensiz-kakaolu-islak-kek/
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 ½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 ½ su bardağı glutensiz un

Kreması için:
1 ½ su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı glutensiz un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Geniş bir kapta sırasıyla yumurta ve şekeri çırpın; üzerine süt ve zeytinyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin ve tüm malzemeler birbiri içine geçerek iyice karıştırın. Fırın kabını yağlayın; karışımı dökerek, 180°C’de ısıttığınız fırına sürün. 25-30 dakika kadar pişirin. Keki soğumaya alıp kremayı hazırlayın.

Krema için gerekli tüm malzemeyi ocağa alıp kaynayana kadar karıştırın. Kekin üst kısmını bir kaşıkla oyup kremayı doldurun. Dilerseniz kremanın üzerine muz ya da çilek dilimleri yerleştirebilirsiniz. Kekin üst kısmından aldığınız parçayı mikserden geçirerek toz haline getirin ve kremanın üzerini örtün. Yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletip, soğuk olarak servis edebilirsiniz. Glutensiz pastanız hazır; afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.nefisyemektarifleri.com/glutensiz-kostebek-pasta/
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış hurma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1 su bardağı toz badem
4 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya tozu
3 kuru incir

Çikolata Sosu için:
5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Hurmalarınızı 10 dakika sıcak suda bekleterek yumuşatın ve beklettiğiniz sudan da biraz katarak mikserden geçirin. Yumurtaları çırpıcı yardımı ile iyice köpürene kadar çırpın. Yumurtaların üzerine hurma püresi, sıvı yağ ve süt ilave edin. Tüm malzemeyi çırpmaya devam edin. Kakao, toz badem, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, spatula ile tüm malzemeleri iyice karıştırın. Harcı kek kalıbına alın ve 180°C’de ısıttığınız fırında 25 dakika kadar pişirin.

Çikolata sosu için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın, fırından aldığınız kekin üzerine dökerek servis edin. Glutensiz kakaolu kekin, taze kırmızı meyvelerle çok yakışacağını da hatırlatalım. Gluten içermediği gibi şeker de içermeyen bu tarif, formuna dikkat edenlerin favorisi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://sekersizlezzetler.com/glutensiz-kakaolu-kek/
Malzemeler:
1 ¾ bardak glutensiz un
1 bardak toz şeker
1/3 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
4 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tarçın
2 elma
1 tatlı kaşığı vanilya

Yumurta, şeker, zeytinyağı ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Başka bir yerde un, vanilya ve tarçın karışımı hazırlayın. İki karışımı bir araya getirip, kek kalıbına dökün. Dilimlenmiş elmaları dilediğiniz gibi dizerek, önceden 180°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin. 20-25 dakika pişirdikten sonra, sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://migrostv.migros.com.tr/glutensiz-elmali-kek/
Malzemeler:
3/4 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı kakao
1 çay bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 ½ su bardağı badem unu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta,
Bir fiske tuz
zeri İçin:
1 su bardağı süt kreması
2 yemek kaşığı toz şeker
Taze meyveler

Yumurta, zeytinyağı ve toz şekeri koyu bir kıvam alana kadar (yaklaşık 3 dakika) mikser ile çırpın. Ayrı bir yerde kakao ve sıcak suyu koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın; vanilya özütü ekleyerek karışıma ilave edin. Mikserin hızını düşürerek karıştırmaya devam edin. Bir kapta badem unu, karbonat ve tuzu karıştırın ve kakaolu karışıma dahil edin. Spatula yardımı ile sıvı bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Yağladığınız kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün. Önceden 170°C’de ısıttığınız fırına sürün. Kenarları kuru ve ortası ıslak kıvamda olana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin. Kalıbından çıkarmadan 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin ve kelepçeli kısmı çıkarın. Kek tamamen soğuyunca taban kısmını da çıkarın. Pasta tabanınız hazır.

Kekin üst kısmı için süt kreması ve toz şekeri geniş bir kapta çırparak pastanızın üzerine dökün. Mevsim meyveleri ile üzerini süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.yemektarifleri-sitesi.com/glutensiz-cikolatali-pasta-tarifi
Malzemeler:
5 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
2 ½ yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı krema
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya

Karameli için: 4 yemek kaşığı esmer şeker

Tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı karıştırın. Süt ve kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp, 10 dakika kadar bekletin. Ardından yumurtalı karışıma ağır ağır ekleyip, karışımı hızla çırpın. Tereyağını da ekleyerek 1-2 dakika kadar daha karıştırıp, mini fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın. Fırın kaplarını geniş bir fırın tepsisine dizin ve tepsinin tabanına 1 parmağı geçmeyecek kadar su ekleyin. Ayrıca pişirme esnasında tabanda kaynayan suyun, tatlıların içine girmeyeceği derinlikte kaplar seçtiğinizden emin olun. Tepsiyi, üzerindeki tatlılarla beraber 120°C’de ısıttığınız fırına yerleştirin ve 40 dakika kadar pişirin.

Tatlıları fırından çıkarıp, ılınmalarını bekleyerek buzdolabına yerleştirin. Soğuyan tatlıları servis etmeden hemen önce üzerlerine esmer şekeri ilave edin ve pürmüzle şekerleri yakıp, karamel kıvamına getirin. Pürmüz yerine fırın ızgarasını da kullanabilirsiniz. Tatlılarınız servise hazır. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

http://yemek.com/tarif/creme-brulee/
Malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı kara buğday
1 su bardağı üzüm
3 su bardağı şeker
8 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır unu
1 fincan pirinç
Portakal rendesi
Çubuk tarçın

Üzeri için:
Fındık, ceviz, tarçın, nar, kuru incir, kayısı.

Nohut, kuru fasulye, karabuğday ve pirinci iyice yıkayın. 12 saatte bir suyunu değiştirerek, 48 saat boyunca suda bekletin. Nohut ve fasulyeyi bir yerde, kara buğday ve pirinci ayrı bir yerde haşlayın. Haşladığınız malzemeleri bir araya getirip, şekeri ilave edin. Pişmeye yakın portakal rendesini, sütü ve mısır ununu ekleyip, bir süre daha pişirin. Glutensiz aşureler hazır! Sıcakken kaplara boşaltın; üzerlerini kuru yemiş ve meyvelerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.nefisyemektarifleri.com/glutensiz-karabugday-asure/
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke (balsamik sirke hariç)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı glutensiz un
Ceviz
Mısır nişastası

Sıvı malzemeleri karıştırıp, üzerlerine glutensiz un ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışıp, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 30 küçük parçaya bölün. Merdane yardımı ile ilk 15 parçayı servis tabağı boyutunda açın. Yapışmamaları için tezgaha nişasta ekleyebilirsiniz.

Açtığınız yufkaları birbiri üstüne dizin. Üst üste dizili yufkaları yeniden merdane ile açın, tepsiye yerleştirin ve üstünü bolca cevizle doldurun. 30 parçaya böldüğünüz hamurun kalan diğer 15 parçasını da aynı şekilde açın ve cevizli hamurun üzerini kapatın. Hamurun üzerine tereyağı sürün ve 200°C’de ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar; yaklaşık 40 dakika; pişirin. Glutensiz baklavanız hazır! Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyetle!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.nefisyemektarifleri.com/glutensiz-baklava/
Malzemeler:
glutensiz un
2 su bardağı şeker
125 gr. tereyağı
3 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gr. bitter çikolata

Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin ve kakaoyu ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar mikserden geçirin. Çikolata karışımını ilave edin. Glutensiz unu ve vanilyayı da ekleyerek, karıştırmaya devam edin. Son olarak dövülmüş cevizleri ekleyin ve tüm karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıttığınız 180°C’lik fırında 25 dakika kadar pişirin. Glutensiz brownie’niz hazır; afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://onedio.com/haber/karbonhidrat-nirvanasina-sizi-glutensiz-ulastiracak-glutensiz-hamur-isleri-735714
Malzemeler:
6 adet Pronot glutensiz bisküvi
1 yemek kaşığı süt
1 paket labne peyniri
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 avuç dondurulmuş böğürtlen

Pronot glutensiz bisküvileri mikserden geçirip, sütle karıştırın ve eşit olarak paylaştıracak şekilde iki bardağa alın. Labne, bal ve limon suyunu karıştırıp, bardaklardaki bisküvilerin üzerine paylaştırın. Son olarak dondurulmuş meyvelerle bardakları süsleyin. İki kişi için hazırlayacağınız bu glutensiz cheesecake hem çok lezzetli hem de çok pratik! Afiyetle...

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://www.kevserinmutfagi.com/2-kisilik-pismeyen-cheesecake-tarifi.html
Malzemeler:
4 su bardağı çilek
1/4 su bardağı yoğurt
3-4 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Çilekleri iyice temizleyip, buzlukta dondurun. Donmuş çilekleri bal ve limon suyu ile bir araya getirerek mikserden geçirin. Kıvamı daha akışkan hale getirmek için yoğurdu ekleyin; yoğurt yerine süt de kullanabilirsiniz. Karışımı hazır dondurma kalıplarına doldurabilir ya da silikon kaplardan faydalanabilirsiniz. Hazır dondurma kalıplarında yaptıysanız çubukları batırarak dondurucuya yerleştirin. 6 saat içinde glutensiz dondurmalarınız hazır! Şeker de içermeyen, tamamen doğal içerikli bu tarif, çocuklara sağlıklı alternatif sunacak. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://www.otizmdunyasi.com/glutensiz-kazeinsiz-cilekli-dondurma-tarifleri/
Malzemeler:
1/2 paket glutensiz pirinç eriştesi (wai wai)
1 su bardağı ezilmiş ceviz

Şerbet için:
1 ½ su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya

Tencerede 3 bardak kadar su ısıtın, suyun kaynamamasına özen gösterin ve pirinç eriştesini suya alıp, yumuşatın. Yumuşayan erişteyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye serin ve ucuna iki yarım ceviz koyun. Erişteyi ceviz içinde kalacak şekilde sarın. Diğer erişteleri de aynı işlemlerden geçirerek tepsiye dizin. Üzerlerine birer parça tereyağı ekleyerek önceden 220°C’de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Şerbet için malzemeleri karıştırıp, pişirin ve biraz ılınmasını bekleyin. Tatlı da şerbet de ılındığında şerbeti dökerek, kıtır bir kıvam elde edebilirsiniz. Glutensiz kadayıf tarifiniz yiyen herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://glutensizmutfak.blogspot.com.tr/2011/05/glutensiz-kadayif-sarmasi.html
Malzemeler:
1 litre süt
1 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı glutensiz un
3 yemek kaşığı şeker
Biraz tereyağı

Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp, ocağa alın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamadan önce biraz tereyağı ekleyip, iyice eriyene kadar karıştırın ve kaplara boşaltın. Soğuduktan sonra buzdolabına alın. Glutensiz pudingi soğuk olarak servis edip, üzerini donmuş kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.nefisyemektarifleri.com/glutensiz-kakaolu-puding/
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı glutensiz irmik
1 su bardağı glutensiz un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun ve yumuşak, homojen bir kıvama geldiğinde fırın tepsisine boşaltın. Önceden ısıttığınız fırında 180°C’de üzeri kızarıncaya kadar pişirin (25-30 dakika). Fırından çık

Şerbet için gerekli malzemeleri karıştırıp pişirin. Glutensiz revanide mükemmel kıvamı elde etmenin yolu, şerbetin ısısı! Eğer revani soğuduktan sonra şerbet dökecekseniz şerbet sıcak olmalı; revani sıcakken şerbet dökecekseniz de şerbet soğumuş olmalı. Şerbetinizi de döktükten sonra revaniniz hazır. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://lezzetler.com/glutensiz-revani-vt91976">
Malzemeler:
2 yumurta
80 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu

Tereyağı ve çikolatayı eritin. Ocaktan alıp, pirinç unu ekleyip, karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta ve şekeri hızla çırparak köpürtün. Çikolata ve unlu karışımı yumurtalara ekleyip, yağladığınız sufle kalıplarına boşaltın. 220°C’de ısıttığınız fırında 7 dakika pişirin. Glutensiz suflede akışkan kıvamı elde etmenin yolu, pişme süresidir. Servis öncesinde çilek dilimleyip, toz şekeri blender’dan geçirerek elde ettiğiniz pudra şekerini ekleyebilir, sıcak olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
http://www.nefisyemektarifleri.com/glutensiz-sufle-tarifi/
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç unu
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 fiske tuz

Tencerede sütü kaynatın ve şeker ilave edin. Ayrı bir kapta pirinç unu ve mısır nişastasını suyla karıştırın. Kaynayan sütten birkaç kaşık alıp, erittiğiniz un karışımına katın. Kaynayan süte unlu karışımı yavaşça eklerken, bir yandan karıştırmaya devam edin. Muhallebinin içinde topak kalmayana kadar karıştırıp, ocaktan alın. Sıcakken ufak kaselere alın ve soğuyunca servis edin. Dilerseniz üzerine tarçın ekleyebilirsiniz. Glutensiz sütlü tatlılardan muhallebi, hem lezzeti hem de pratik hazırlık aşamasıyla favorilerden biri olacak.

Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Kaynak:
https://www.egeglutensiz.com/glutensiz-muhallebi-tarifi
UZMANA BİR SORUM VAR! PROF. DR. DENİZ (GÜNEY) DUMAN Soru Sor Sıkça Sorulan Sorular