Glutensiz Tarifler, Glutensiz Unlu Lezzetler

Glutensiz Lavaş Tarifi

Glutensiz Lavaş Tarifi

Lavaş pek çok yemeğin hem ana malzemesi hem de eşlikçisi. Kebap, çiğ köfte, sebze fajita ve daha pek çok yemekle birlikte tüketilen lavaş, aynı zamanda wrap, tortilla ve lavaş pizza gibi lezzetlerin de zeminini oluşturuyor. Ancak klasik lavaş tarifleri çoğunlukla glutene karşı hassasiyeti olan kişiler tarafından tüketilemiyor. Çünkü bu tariflerin içerisinde gluten bulunuyor.

Glutensiz lavaş tarifi ise çölyak hastalığı ve gluten intoleransı gibi sebeplerle gluten tüketmemesi gereken kişiler için eşsiz bir seçenek sunuyor. Bu tarifle sofralar çok daha lezzetli ve bol seçenekli hale geliyor. Hadi öyleyse, buğday unu yerine glutensiz unla yapılan ve damağı şenlendiren glutensiz lavaş tarifini birlikte inceleyelim!

Hazırlık 30 dakika
Pişirme 15 dakika
Porsiyon 4 kişi

Malzemeler
  

Glutensiz Lavaş Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 su bardağı glutensiz un (Pirinç unu, mısır unu, ve kahverengi pirinç unu vb.)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Talimatlar
 

Glutensiz Lavaş Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz unu büyük bir kaseye alın.
    Glutensiz Lavaş Tarifi
  • Üzerine tüm malzemeleri ilave edin.
  • Ilık suyu yavaşça un karışımına ekleyin.
  • Zeytinyağını karışıma ilave edin ve tüm malzemeleri tıpkı glutensiz pide tarifinde olduğu gibi yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın.
  • Tüm malzemeler homojen bir kıvam aldığında elde ettiğiniz karışımdaki hava kabarcıklarını engellemek için hamuru tezgaha alın ve hafifçe un serperek yoğurmaya başlayın. Ne kadar iyi yoğurursanız hamurunuz o kadar sorunsuz şekilde pişecek ve yumuşak olacak.
  • Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamur 30 dakikanın sonunda elastik bir yapıya sahip olmalı. Bu elastik kıvamı hamurun pişmeye hazır olduğunun işareti olarak kabul edebilirsiniz.
  • Pişirme adımına geçmeden önce hamuru eşit parçalara bölün ve her parçayı un serpilmiş tezgah üzerinde oklava yardımıyla açın. İnce bir lavaş elde etmeye çalışın.
  • Her bir hamur parçasını açtıktan sonra aralarına un serperek pişirmek için kenara ayırın.
  • Lavaşları pişirmeden önce tavanızı iyice ısıtın. Açtığınız lavaşları sıcak tavaya yerleştirin.
  • Hamurun her iki tarafını da güzelce kızarana kadar pişirin. Dilerseniz pişirdikten sonra üzerine bir miktar tereyağı sürebilirsiniz.

Notlar

İşte glutensiz lavaşlarınız hazır! Lavaşları damak tadınıza göre çeşitli malzemelerle hazırlayabilir ya da soslar eşliğinde servis edebilirsiniz. Bu pratik glutensiz lavaş tarifi, özel diyet ihtiyaçlarınıza uygun bir alternatif sunarken lezzetten de ödün vermemenizi sağlayacak. Şimdiden afiyet olsun!
Glutensiz lavaş tarifi oldukça kolay değil mi? Dilerseniz glutensiz öğünlerinizi çeşitlendirmek için glutensiz mantı tarifimize de göz atabilirsiniz. Yeni glutensiz tarif denemelerinizde şimdiden bol şanslar dileriz!

Bir yanıt yazın